Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Saté kerang

Aantal personen: 4

Ingrediënten

1 kg mosselen
knoflook
asem
suiker
kentjoer
zout

Voor de saus:
tomatensaus
pindakaas
ananas
3 djeroek poeroetblaadjes

Bereiden



Zet de mosselen een nacht in schoon water.
Maak vervolgens de kruiden fijn en kook de mosselen in niet te
veel water tot het water is verdampt.
Haal de mosselen uit de schelp en prik ze aan een stokje.
Rooster ze boven een houtskoolvuur krokant gaar.
Voeg voor de saus al roerend de tomatensaus, de pindakaas, de
fijngesnipperde ananas en de djeroek poeroetblaadjes aan het
mosselkookvocht toe.
Schenk de saus over de geroosterde mosselen en dien ze warm
op.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Mosselpotje
Tapenade
Indische kabeljauw
Gegratineerde kabeljauw
Op Mexicaanse wijze gestoofde kabeljauw

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes